Ђурђевић: Подрињски Срби су прве жртве исламског тероризма и џихада


Срна
 Ђурђевић: Подрињски Срби су прве жртве исламског тероризма и џихада

Београд - Српске жртве у Подрињу, које су биле прве жртве џихада и исламског тероризма, заборавили су не само српски медији, него и цјелокупна јавност, рекла је портпарол Српског сабора "Заветници" Милица Ђурђевић.

Ђурђевићева је на отварању изложбе "Подриње, некажњени злочин", о српским жртвама у Подрињу, изјавила новинарима да су изложбу организовали "Заветници" у сусрет обиљежавању великог страдања српског народа у Подрињу с циљем да подсјете на жртве српског народа у тим крајевима.


"Ми желимо да на овај начин искажемо поштовање нашим жртвама, а не да обезвређујемо туђе", истакла је Ђурђевићева.

Она је навела да су овакве изложбе веома важне да би се приказала истина о дешавањима 1992. и 1993. године, нарочито у тренуцима када цијела Европа страхује од џихада, терористичких напада и стварања терористичке исламске државе.

"Када се то дешавало на просторима где живи српски народ, где је била вековна српска територија, они не само да су окретали главу од тога, него су и директно учествовали и помагали исламске терористичке снаге, које су тада уз повике жАлаху екберж убијале српске цивиле", рекла је Ђурђевићева.

Она је подсјетила на страдање дјечака Слободана Стојановића и зворничког села Каменице, као и на српску мајку Добрину Продановић, која је загрлила лобању свог сина Живана, кога су хорде Насера Орића масакрирале моторном тестером, долазећи из наводно демилитализоване зоне Сребренице.

"Њено страдање најбоље одсликава медијску манипулацију самих дешавања у Сребреници, а круна медијске пропаганде уперена против српског народа је то што је та фотографија /Добрине/ обишла свет са натписом да је реч о муслиманки која оплакује свог сина, кога су убили Срби", додала је Ђурђевићева.

Према њеним ријечима, треба се борити против такве пропаганде и свједочити, макар српској јавности, шта се десило 1992. и 1993. године - да су Срби прве жртве тероризма, да је српска територија прва, на којој су, уз благослов политичког Запада, стварана прва терористичка упоришта исламске држава, која је данас пријетња читавом човјечанству.

Ђурђевићева је поручила да ће се "Заветници" трудити да на овакав начин у наредном периоду сузбију дјеловање невладиних организација /НВО/, које су премрежиле Србију и Републику Српску и чији је циљ да жртве представе као злочинце.

"Супротставићемо се и деловању НВО које намеравају да злоупотребе 11. јул да организују поново низ срамних активности, тражећи усвајање резолуције о Сребреници, у којој се Срби окривљују за геноцид", рекла је Ђурђевићева.

Према њеним ријечима, виновници такве пропаганде против Срба су исти, а и данас се чују повици њемачких парламентараца да је потребно промијенити и усвојити нови Дејтон, који би унитаризовано БиХ и уништио самосталност Републике Српске.

"Ова изложба је допринос очувању Републике Српске у чије темеље су усађени сви животи који нас гледају са ових фотографија", рекла је Ђурђевићева, те додала да је српски дјечак Слободан Стојановић фреска страдања српске дјеце, које нико не помиње.

Ђурђевићева је оцијенила да су Срби биле жртве џихада и да нико од убијених подрињских Срба није био крив за убијање муслиманског становништва, док су муслимани који су погинули 1995. године у Сребреници и те како криви, те да су активно учествовлаи у прогону и убијању Срба.


Коментари